Οι Υπηρεσίες μας

Πλαστική Χειρουργική

Η λέξη «πλαστική» προέρχεται από την ελληνική λέξη «πλάθω».
Η αισθητική χειρουργική βελτιώνει την εμφάνιση του σώματος και χαρακτηριστικά του προσώπου και του σώματος, ενώ η επανορθωτική χειρουργική αποκαθιστά τη φυσική δραστηριότητα και ελαχιστοποιεί την παραμόρφωση από ατυχήματα, ασθένειες ή γενετικές ανωμαλίες.

Αισθητική Πλαστική Χειρουργική

Επεμβάσεις Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, όπως αναφέρονται από την Ελληνική Εταιρία Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής Ε. Ε. Π. Ε. Α. Χ.)

Περισσότερα
 • Επεμβάσεις μετά από μεγάλη απώλεια βάρους
 • Laser-Φωτοανάπλαση
 • Αναζωογόνηση Δέρματος
 • Ανόρθωση Μαστών – Μαστοπηξία
 • Ανόρθωση Μετώπου (Brow Lift)
 • Ανόρθωση Μηρών
 • Ανόρθωση Σώματος (Body Lifting)
 • Αποκατάσταση Μαλλιών
 • Βλεφαροπλαστική
 • Βραχιοπλαστική ή Πλαστική Βραχιόνων
 • Γυναικομαστία – Διόρθωση μαστού ανδρών
 • Δερμαπόξεση
 • Εμφυτεύματα Προσώπου
 • Ευρυαγγείες ή Αγγειακές Βλάβες
 • Θερ. Ρυτίδων(Εμφυτεύματα – Botox -Υαλουρονικό οξύ)
 • Κοιλιοπλαστική
 • Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική
 • Μεγέθυνση Mαστών
 • Μικροδερμοαπόξεση
 • Πιγούνι – Πλαστική (Chin Surgery)
 • Ρινοπλαστική
 • Ρυτιδεκτομή – Facelift
 • Ωτοπλαστική / Ωτοπλαστία
Αποτρίχωση

Εφαρμόζεται η τεχνολογία Gentlase από την Candela. Πρόκειται για μόνιμη αποτρίχωση.

Πλαστική κατά Z

Ο στόχος είναι να ευθυγραμμιστεί το σημάδι στις φυσικές γραμμές και ρυτίδες του δέρματος, με αποτέλεσμα να κάνουν τις ουλές λιγότερο ορατές. Επίσης μειώνεται και η τάση του δέρματος. Μετά την αφαίρεση των ουλών ράβεται το δέρμα εκ νέου σε σχήμα Ζ. Με τον τρόπο αυτό, η ουλή είναι πολύ λιγότερο αισθητή.

Μεταμόσχευση ή μετατόπιση ιστών 
Η βελτίωση των μεγαλύτερων ουλών είναι δυνατή με μοσχεύματα δέρματος ή κρημνούς. Υγιές δέρμα αφαιρείται από κάποιο μέρος του σώματος και μεταφέρεται στο σημείο της αφαιρεθήσας ουλής.

Ουλές στην περιοχή του προσώπου 
Ιδιαίτερα ενοχλητικές ουλές στο πρόσωπο μπορούν να “κρυφτούν“ σε μια πτυχή του δέρματος. Eπίσης σημαντικό ρόλο στην εξάληψη των ουλών παίζουν οι θεραπείες με λέιζερ ή Peeling.
Βαθιές ουλές διορθώνονται με υαλουρονικό οξύ ή με αυτόλογο λίπος.

Πρόληψη ουλών

Μετά το πρωταρχικό στάδιο της θεραπείας, οι ασθενείς λαμβάνουν οδηγίες για την φροντίδα των ουλών με σκοπό την αποφυγή υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών. Εδώ, η τακτική χρήση των ειδικών αλοιφών για ουλές καθώς και η χρήση επιθεμάτων σιλικόνης είναι απαραίτητη. Εάν εξακολουθεί για εβδομάδες η ερυθρότητα και ο κνησμός της ουλής απαιτούνται περαιτέρω τεχνικές, όπως η χρήση ενέσιμων κορτικοστεροειδών στην ουλή και η θεραπεία πίεσης με την βοήθεια ελαστικών ρούχων. Οι θεραπείες αυτές διαρκούν, ανάλογα με τη διαδικασία επούλωσης, αρκετούς μήνες.

Ανανέωση Χεριών

Ένα μεγάλο και πολλές φορές δυσεπίλυτο πρόβλημα είναι η γερασμένη εμφάνιση των χεριών. Η ραχιαία επιφάνεια των χεριών, αρκετές φορές, προδίδει την ηλικία, κυρίως όταν το πρόσωπο και το σώμα έχουν τύχει φροντίδας από κάποιον ειδικό. Οι εφηλίδες (οι καφέ μαύρες κηλίδες) στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών καθώς  και οι ρυτίδες που αρκετές φορές έρχονται πριν την ώρα τους, είναι ένα πρόβλημα που τώρα μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μία ή δύο συνεδρίες.

Η τεχνική με την οποία το «ηλικιωμένο χέρι», μπορεί να γίνει νεανικό και λαμπερό συνίσταται στη συνδυαστική θεραπεία είτε αφαίρεσης των κηλίδων με τη βοήθεια του LASERείτε με τη βοήθεια κάποιας άλλης μεθόδου, και της ανάπλασης πρακτικά όλης της ραχιαίας επιφάνειας του χεριού με τη βοήθεια volumisingfiller, με  δραστικό συστατικό του τον υδροξυαπατίτη.

Η θεραπεία, εκτός του ότι είναι απολύτως ακίνδυνη και άμεση, έχει το εκπληκτικό πλεονέκτημα της διάρκειας που κυμαίνεται από 9 έως 14 μήνες, χωρίς να είναι εμφανές ότι κάτι έχει γίνει.

Ο «ασθενής» επανεξετάζεται σε 15 – 20 ημέρες ώστε να διαπιστωθεί η πιθανή ανάγκη για κάτι συμπληρωματικό.

Ποιους αφορά η θεραπεία η θεραπεία:

 1. Χέρια με αρκετές ρυτίδες στη ραχιαία επιφάνεια των παλαμών.
 2. Χέρια νέων γυναικών, όπου λόγω σωματότυπου τα χέρια δεν έχουν καθόλου λίπος και φαίνονται γερασμένα.
 3. Έντονη διαγραφή φλεβών που δείχνει τα χέρια κουρασμένα.
 4. Χέρια θαμπά και αφυδατωμένα είτε από την ταλαιπωρία του καλοκαιριού είτε από τις καθημερινές εργασίες.
Μείωση – Ανόρθωση Μαστού

Με την επέμβαση αυτή επιτυγχάνεται πιο μικρό σε μέγεθος και σχήμα ανορθωμένο στήθος, πλήρη αισθητικότητα των θηλών με ανώδυνη μετεγχειριτική πορεία. Μετά από εγκυμοσύνη δεν επηρεάζεται ο θηλασμός.

Ανόρθωση Μαστού

Πρόκειται για την ίδια επέμβαση με την μειωτική μαστού αλλά χωρίς αφαίρεση μαζικού αδένα.

Γυναικομαστία

Η αύξηση του στήθους στον άνδρα οφείλεται σε διάφορα αίτια (παχυσαρκία, ορμονικά). Η χειρουργική διόρθωση της γυναικομαστίας επιτυγχάνεται με υποδόριο μαστεκτομή με μια μικρή τομή γύρω από τη θηλαία άλω, με ή χωρίς συμπληρωματική λιποαναρρόφηση.

Βλεφαροπλαστική

Ο σκοπός της βλεφαροπλαστικής είναι η αφαίρεση των σακκούλων και των ρυτίδων γύρω από τα μάτια, καθώς και η ανόρθωση του έξω τμήματος του ματιού. Δίνει νεανικό τόνο στην όψη και στο βλέμμα.

Κοιλιοπλαστική

Η διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος καθώς και ραγάδων μετά από εγκυμοσύνη ή απώλεια βάρους στην κοιλιακή χώρα επιτυγχάνεται με την κοιλιοπλαστική. Κατά την επέμβαση αφαιρείται η περίσσια δέρματος και ο ομφαλός τοποθετείται στη κατάλληλη θέση. Η τομή γίνεται στο κατώτερο ύψος της κοιλιακής χώρας στο εφήβαιο. Με σωστό σχεδιασμό έχει η τεχνική αυτή άριστα αποτελέσματα.

Λιποαναρρόφηση

Με την λιποαναρρόφηση επιτυγχάνεται η αφαίρεση τοπικού λίπους με την χρησιμοποίηση μικρής κάνουλας υπό αρνητική πίεση. Με την τεχνική αυτή μειώνεται ο αριθμός των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα να μην συσσώρευται λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή και επομένως το αποτέλεσμα να είναι σταθερό και μόνιμο.

Διόρθωση Ούλων

Η θεραπεία των ουλών χωρίζεται σε δυο σκέλη. Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει την πρόληψη αμέσως μετά το χειρουργείο και το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει την διόρθωση υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών.

Διόρθωση υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών

Μια ουλή ποτέ δεν μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς, ωστόσο μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά. Σε απλές περιπτώσεις, αρκεί η συντηρητική θεραπεία, με θεραπευτικά πρωτόκολλα επουλωτικών παραγόντων. Συνήθως όμως είναι αναγκαία η εφαρμογή ειδικών τεχνικών συρραφής καθώς και η μεταμόσχευση δέρματος.

Αιδιοπλαστική

Με τον ορο αιδιοπλαστικη εννοούμε την σμίκρηνση η την αύξηση των μικρών χειλαίων του αιδιού. Τα μεγάλα χείλη μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα κατά την άθληση, στην υγειινή και στην σεξουαλική επαφή. Στο επίκεντρο βρίσκεται όχι μόνο το λειτουργικό κομμάτι αλλά και το αισθητικό.

Αυτόλογο λίπος και πρόσθετες επεξεργασίες

Με την ηλικία το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και την δύναμη της αναγέννησης. Εμφανίζονται ρυτίδες, και σε ορισμένα σημεια διαμορφώνεται μια πραγματική απώλεια του όγκου, ιδιαίτερα στο πρόσωπο. Αυτή η απώλεια όγκου μπορεί εύκολα να γεμίσει με αυτόλογο λίπος. Ακόμα και μετά από τραυματισμούς και ατυχήματα μπορούν να διορθωθούν οι κοιλότητες αυτές.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του αυτόλογου λίπους είναι η ενδογενής ουσία – μπορεί, επομένως, να μην δημιουργήσει αλλεργικές αντιδράσεις.

Η ποσότητα του λίπους που αφαιρείται από την κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς, συγκεντρώνεται και υφίσταται επεξεργασία υπό στείρες συνθήκες και εγχέεται στην περιοχή.

Αυξητική Στήθους

Πρόκειται για επέμβαση αύξησης και ταυτόχρονα ανόρθωσης του στήθους με την βοήθεια ενθεμάτων σιλικόνης. Η τοποθέτηση του ενθέματος μπορεί να γίνει είτε κάτω από τον μαζικό αδένα (υποαδενικά) είτε κάτω από το μύ (υπομυίκα) είτε κάτω από την περιτονία του μυός ανάλογα με την περίπτωση του μαστού και την εκτίμηση του χειρουργού για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Βραχιονοπλαστική

Με την επέμβαση αυτή αφαιρείται περίσσεια δέρματος στην περιοχή του βραχίονα-μασχάλης. Σε μεγάλη χαλάρωση γίνεται μεγάλη τομή κατά μήκος του βραχίονα, ενώ σε μικρότερου βαθμού χαλάρωση μπορεί να γίνει μικρότερη τομή που κρύβεται στη μασχάλη.

Ενέσιμα εμφυτεύματα (υαλουρονικό οξύ)

Πότε και σε ποιο βαθμό το δέρμα γύρω από το στόμα και τα χειλη είναι χαλαρό και σχηματίζονται ρυτίδες, εξαρτάται από τη βαρύτητα, την έκθεση στον ήλιο και τις εκφράσεις του προσώπου. Με την ηλικία το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και την δύναμη της αναγέννησης. Επίσης μειώνεται ο όγκος στα χείλη και φαίνονται λεπτότερα. Μια θεραπεία με ένεση υαλουρονικού οξέος μπορεί να διορθώσει τις ρυτίδες και να αναδομήσουν τον χαμένο όγκο στα χείλη.

Botox

Botox χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση των ρυτίδων που προκαλούνται από την κινηση των μιμικων μυών. Ειδικότερα, το άνω μισό του προσώπου είναι η κύρια περιοχή θεραπείας του Botox στην αισθητική ιατρική. Χρησιμοποιείται στις γραμμές συνοφρυώματος, στις ρυτίδες στο μέτωπο και στο πόδι της χήνας.
Botulinum τοξίνη Α χρησιμοποιείται επίσης για browlift (eyebrowlift) και στη βελτίωση της υφιστάμενης ολίσθησης του μετώπου. Είναι επίσης κατάλληλο για τη σύσφιξη του λαιμού.
Επιφανειακές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και τα μάγουλα μπορούν να βελτιωθούν με πολύ επιφανειακές ενέσεις Botox. Πολύ αποτελεσματική χρήση σε υπεριδρωσία (υπερβολική εφίδρωση).

Περιοχες όπου χρησιμοποιήται Botox:

Μέτωπό ρυτίδες
Γραμμές συνοφρυώματος
Eyebrowlift
Ρυτίδες ματιών / πόδι χηνας
Nasolabial πτυχώσεις ρινοπαρεικων αυλακων
Ρυτίδες γυρω από το στομα
Συσφίξη του λαιμού
Ντεκολτέ ρυτίδες
Μασητήρας / τρίξιμο των δοντιών
Ημικρανία
Υπερίδρωσια / υπερβολική εφίδρωση

Ρυτιδοπλαστική ή face lift

Με το face lift διορθώνεται η χαλάρωση του λαιμού, η πτώση των ρινοπαρειακών και χειλοπαρειακών αυλακιών, η πτώση του μετώπου και οι σακκούλες των κάτω βλεφάρων σε συνδιασμό με την βλεφαροπλαστική.

Ωτοπλαστική

Δυσμορφίες πτερυγίου ωτός (αφεστώτα ώτα) αλλά και άλλων τμημάτων του μπορούν να αποκατασταθούν με την ωτοπλαστική. Πρόκειται για μικρής διάρκειας χειρουργική επέμβαση με άμεσα αποτελέσματα. Η επέμβαση αυτή μπορεί να διενεργηθεί από πολύ μικρή ηλικία.

Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική

 

Περισσότερα
 • Αποκατάσταση Μαστού
 • Εγκαύματα
 • Καρκίνοι Δέρματος
 • Λαγόχειλο Λυκόστομα
 • Μείωση Μαστών
 • Χειρουργική Άκρας Χειρός
Αποκατάσταση Μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός κακοήθης όγκος των γυναικών. Οι τρέχουσες στατιστικές σχετικά με τη συνέχεια άρρωστος γυναίκα έχει ένα κίνδυνο σχεδόν κατά 10% από αυτούς κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Η Γερμανία μόνη της πάνω από 50.000 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο αναφέρονται. Η ασθένεια μπορεί με εξετάσεις να ανιχνευθεί και να αντιμετωπισθεί σε πολύ πρώιμο στάδιο. Η ίαση της νόσου αυξήθηκε σημαντικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί η διατήρηση του στήθους σε συνδυασμό με την κατάλληλη χημειοθεραπεία και τις θεραπείες ακτινοβολίας. Πιο σπάνια πλέον προχωρούμε στην αφαίρεση στήθους.

Μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών μπορούν οι ασθενείς να προχωρήσουν στην αποκατάσταση του μαστού. Η επιθυμία των ασθενών για την αποκατάσταση του μαστού μετά από επέμβαση έχει αυξηθεί. Εκτός από τις συμβατικές μεθόδους με τοπικούς κρημνούς ή εμφυτεύματα, νέες προοπτικές έδωσε η αποκατάσταση με αυτόλογο ιστό ( μισχωτό ή ελεύθερο κρημνό).

Προσφέρουμε όλες τις μεθόδους της επανορθωτικής χειρουργικής του μαστού. Αυτά περιλαμβάνουν την αποκατάσταση με διατατήρες, εμφυτεύματα, ή με αυτόλογο ιστό ( μισχωτό ΤΡΑΜ ή ελεύθερο κρημνό Diep). Η μικροχειρουργική μεταμόσχευση ιστού από το κάτω μέρος της κοιλιάς (Diep ή ΤΡΑΜ) προσφέρει στον ασθενή η πιο φυσική μορφή και μεγάλης διάρκειας αποτελέσματα.

Θεραπευτική αντιμετώπιση των καλοήθων και ορισμένων μόνο από τις κακοήθεις βλάβες του δέρματος

Η κύρια και πιο δόκιμη μέθοδος αντιμετώπισης των καρκινωμάτων του δέρματος είναι η επί υγιών ορίων χειρουργική αφαίρεση της βλάβης και η ιστολογική τους εξέταση. Αυτό δεν αποκλείει και άλλες θεραπευτικές μεθόδους, οι οποίες φαίνονται πιο ανώδυνες και συχνά προτείνονται από τον θεράποντα ιατρό, αλλά έχουν σαφείς περιορισμούς και συγκεκριμένες μόνο ενδείξεις.

Περισσότερα…

Επανορθωτική χειρουργική

Τραυματισμοί, ασθένειες ή εκτεταμένη αφαίρεση όγκου μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλα ελλείμματα στους ιστούς με αποτέλεσμα την μη σύγκληση τους. Η επανορθωτική πλαστική χειρουργική μπορεί να επέμβει τόσο χειρουργικά όσο και συντηρητικά για την επούλωση αυτών.

Στους μεγάλους τραυματισμούς δημιουργούνται ελλείμματα και σε βαθύτερες δομές των ιστών, όπως αιμοφόρα αγγεία, νεύρα, τένοντες, αρθρώσεις. Ομοίως, ένα ανοιχτό κάταγμα, το οποιο δεν καλύπτεται πλέον από μαλακούς ιστούς, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή λοίμωξη των οστών.

Στην περίπτωση καρκίνου η ριζική χειρουργική αφαίρεση του όγκου δημιουργεί μεγάλα ελλείμματα.

Αν αυτό δεν είναι δυνατόν να κλείσει συμβατικά, τότε χρησιμοποιείται η τεχνική του κρημνού δηλ. μεταφορά ιστού από κάποιο άλλο μέρος του σώματος στην περιοχή του ελλείμματος με την χρήση μικροχειρουργικής.

Ακόμα και μετά από ορθοπεδικές επεμβάσεις μπορεί να επέμβει η πλαστική επανορθωτική χειρουργική για γρήγορη και με ελάχιστες ουλές επούλωση.

Αισθητική – Επεμβατική Δερματολογία

Pin It on Pinterest