Τι προλαβαίνω σε μερικές εβδομάδες;

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει γίνεται πιο επιτακτική ανάγκη για μια αξιοπρεπή προς καλή παρουσία στην παραλία. Είναι αλήθεια ότι τις περισσότερες φορές αναζητούμε λύσεις την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν μέσα σ’ ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών. Μερικές όμως από τις θεραπείες δεν χρειάζονται τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να δείξουν τα αποτελέσματα τους και η αποθεραπεία αυτών των πράξεων δεν είναι παρατεταμένη .

Έτσι, στους λάτρεις της τελευταίας στιγμής προτείνουμε πάντα Θεραπείες με σύντομη αποθεραπεία και μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών όπως μελανιές και οιδήματα για να βελτιώσουν την εξωτερική τους εικόνα και να σταθούν καλύτερα στο ανταγωνιστικό τοπίο των καλοκαιρινών διακοπών.

Τέτοιες θεραπείες δεν είναι απαραίτητα οι μικρές παρεμβατικές θεραπείες αλλά και αρκετές επεμβάσεις που βρίσκονται στο πεδίο της Πλαστικής Χειρουργικής.

Μερικές από αυτές τις θεραπείες είναι:

Μικρή Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική ή λιποανακύκλωση.
Μεσαία λιποαναρρόφηση με τη μέθοδο VASER (ultrasound assisted ή Power Assisted Lipo).
Αυξητική μαστών, εφόσον δεν χρειάζεται ανόρθωση.
Μίνι κοιλιοπλαστική.
Υαλουρονικό στα ζυγωματικά, τα χείλη, τις ρινοπαρειακές και το περίγραμμα.
Δερμοαπόξεση ή μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι.
PRP με πλάσμα και ενεργοποιητές.
CarboxyTherapy για την κυτταρίτιδα στην περιοχή των ποδιών και των γλουτών.

Καμία από τις παραπάνω θεραπείες ή τα χειρουργεία δεν χρειάζονται αποθεραπεία πλέον των τριών εβδομάδων. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι αυτές οι θεραπείες δεν παύουν να είναι ιατρικές πράξεις και πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα, έτσι ο ασθενής θα πρέπει απαραιτήτως να ακούσει με πολύ μεγάλη προσοχή τις οδηγίες του γιατρού να λάβει την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή και να δείξει την απαραίτητη προσοχή τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες.

Έτσι οι λάτρεις της τελευταίας στιγμής που είναι ταυτόχρονα και λάτρεις της τελειότητας μπορούν να απολαύσουν την καλύτερη εκδοχή της εικόνας τους στο αναμενόμενο ώς πολύ ζεστό καλοκαίρι του 18.

Χρυσόστομος Χρυσοστομίδης

Πλαστικός Χειρουργός

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής

Pin It on Pinterest