Καλοκαιριάζει και η εικόνα μας, μας απασχολεί εντονότερα. Τα λιγότερα ρούχα, η έκθεση στη παραλία, αλλά και η ερωτική διάθεση που ανεβαίνει αυτή την εποχή, μας βάζει (ίσως άδικα τις περισσότερες φορές) σε ένα ανταγωνιστικό κλίμα και σε όλα τα πιθανά αδιέξοδα.

Η λύση τις περισσότερες φορές είναι πιο απλή απ’ ότι φαίνεται.

Στην ηθική της Πλαστικής  Χειρουργικής, υπάρχει ένα αξίωμα που δεν πρέπει με τίποτα να καταστρατηγείται: Κάνουμε μία επέμβαση αισθητικής Χειρουργικής μόνο όταν υπάρχουν οι ενδείξεις και μόνο όταν είναι επιθυμία του ενδιαφερόμενου. Το φαινόμενο να καταφεύγει μία γυναίκα ή ένας άνδρας στη λύση της Πλαστικής Χειρουργικής κατόπιν υπόδειξης ή επιθυμίας του ή της συντρόφου, θα πρέπει, ο Γιατρός να το αποθαρρύνει ή και να το αναστέλλει.

Ποτέ δεν έχει τύχει , κοινωνικά τουλάχιστον, μία επέμβαση αισθητικής Χειρουργικής να σώζει μία σχέση ή ένα γάμο. Επίσης, για να γυρίσουμε στο αρχικό μας θέμα, καμία επέμβαση αισθητικής Χειρουργικής δεν έχει εποχιακό χαρακτήρα. Η επέμβαση στην οποία υποβάλλεται κάποιος τον συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής του, έτσι οι εν θερμώ  αποφάσεις θα πρέπει να ζυγίζονται και να συζητούνται περισσότερο με το Γιατρό, και αν η ηλικία είναι οριακή, και με τους γονείς.

Η «Πλαστική», είναι Χειρουργική πράξη και πρέπει να αντιμετωπίζεται ΚΑΙ από τον ασθενή με τη δέουσα σοβαρότητα. Η συνέπεια του ασθενούς και η εμπιστοσύνη στον Γιατρό, τόσο προεγχειρητικά όσο και μετεγχειρητικά θα πρέπει να είναι δεδομένη.

Ο συνετός ασθενής, με θετική αύρα και με καλή διάθεση, είναι αυτός που θα πάει τέλεια, τόσο όσον αφορά στο αποτέλεσμα, όσο και στην μετεγχειρητική του πορεία. Έτσι στο να υποβληθεί κάποιος σε μία επέμβαση αισθητικού χαρακτήρα, σημαντικότατο ρόλο παίζει η καλή διάθεση, το timing και η απόλυτη βεβαιότητα του «ασθενούς» ότι του είναι απαραίτητη.

Έτσι αν θέλαμε να πούμε τρία μυστικά για την καλή έκβαση μίας τέτοιας επέμβασης, με το καλύτερο για τον ασθενή αποτέλεσμα, θα λέγαμε τα εξής: Συζήτηση, συζήτηση, συζήτηση με τον Γιατρό μας. Η Πλαστική Χειρουργική στην Ελλάδα βρίσκεται σε αξιοζήλευτο σημείο, γεγονός που το διαπιστώνουμε στα ανά τον κόσμο συνέδρια που έχουμε την ευκαιρία να δούμε το έργο των πιο διάσημων συναδέρφων μας.

Και μία επισήμανση: επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής, είναι πιστοποιημένοι να διενεργούν μόνο οι έχοντες την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής (υπάρχει το επίσημο site της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής με όλα τα μέλη αλφαβητικά). Οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χαρακτηρίζεται ως αντιποίηση ειδικότητας, και θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να την αποφεύγει.

Καλό καλοκαίρι

Pin It on Pinterest