Απαντήσεις σε Ερωτήσεις που γίνονται πιο συχνά.

 1. Είναι πράγματι, μία από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις στην Πλαστική Χειρουργική.
  Είναι αγαπητή σε όλους (Ασθενείς και Πλαστικούς) γιατί δεν απαιτεί Γενική Αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία στο νοσοκομείο και η επούλωση είναι θέμα λίγων ημερών.
 2. Οι χειρουργικές «τομές» πρακτικά εξαφανίζονται μετά την πάροδο μερικών ημερών. Ο ασθενής – ενδιαφερόμενος, καλό είναι να ενημερώνεται ότι πολλές φορές οι πιθανές εκχυμώσεις (μελανιάσματα) κάνουν, σε μερικούς τύπους δέρματος, έως και 14 ημέρες ώστε να φύγουν ολοκληρωτικά.
 3. Πράγματι είναι μία επέμβαση, ίσως η μόνη που γίνεται με τεράστια επιτυχία και με LASER, με τη διαφορά ότι αφορά σε άτομα νεότερα, χωρίς περίσσεια δέρματος, ώστε η αφαίρεση λίπους μόνο, από τα «διαμερίσματα» που βρίσκονται στο κάτω βλέφαρο, είναι ικανή να δώσει άριστα αποτελέσματα.
 4. Η αποχή από την εργασία (μετά την επέμβαση) είναι καθαρά υποκειμενικός παράγων, εξαρτάται από το αν θέλει να «κρύψει» ο ενδιαφερόμενος την επέμβαση από το περιβάλλον του. Για παράδειγμα πολλές εργαζόμενες την 5η ημέρα πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους, με μόνο περιορισμό ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, όταν βγαίνουν έξω.
 5. Είναι μία οικονομική επέμβαση που ανάλογα με την έκταση και το είδος της επέμβασης, κυμαίνεται από 900 έως 2.400 ευρώ.
 6. Η αφαίρεση των ραμμάτων, από τον γράφοντα, γίνεται την τέταρτη ημέρα.
 7. Είναι η αποθέωση της Πλαστικής Χειρουργικής σε ότι αφορά στο αφανές της επέμβασης «κάτι έχεις κάνει και φαίνεσαι πιο ξεκούραστη και νέα, αλλά δεν καταλαβαίνω τι».
 8. Είναι ακίνδυνη, αν τηρούνται οι όροι ασφαλείας και γίνεται από ειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό.
 9. Ενδιαφέρει όλες τις ηλικίες, που έχουν συγγενές ή επίκτητο (λόγω γήρατος) πρόβλημα βλεφαροχάλασης ή πρόπτωσης λίπους (σακούλες).
 10. Δεν εξαφανίζονται οι ρυτίδες που βρίσκονται στο έξω μέρος του οφθαλμού (πόδι χήνας), αλλά μόνο η περίσσεια δέρματος και οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Το ψέμα που μπορεί κάλλιστα να ειπωθεί (εφόσον πρόκειται πρακτικά για μια «αόρατη» επέμβαση): “Δεν έκανα τίποτα, απλώς κοιμάμαι λίγο καλύτερα τελευταία”.

 

Pin It on Pinterest